Överallt klockhyacint

Tidigt i våras grävde jag bort en rabatt vid söderväggen eftersom vi skulle dra in fiber den vägen. Det gjorde inte särskilt mycket att just den rabatten fick stryka på foten för den var ändå helt hopplös och innehöll egentligen mest vintergröna som vantrivdes, och en och annan frösådd akleja. Men jag ville ta vara på alla lökar som jag visste fanns där. Och alla som jag inte visste fanns där... För när jag började gräva dök det upp den ena löksamlingen större än den andra. Jag ska erkänna att jag inte kände igen allt, men klockhyacinten borde jag förstås ha känt igen eftersom den finns i mängder här och var i trädgården. Jag hade dock aldrig grävt upp en klockhyacintlök tidigare. Så när jag ovetandes om vad det var fann sådana lökar i rabatten vid söderväggen petade jag ned dem bland Edlas funkia och bredvid den brunröda dagliljan från Bökenäs, i en av de nyaste rabatterna jag gjort. Och det blev ju helt enkelt otroligt vackert. Vilket lyckoträff.

Efter blomningen måste jag dock organisera lite bland klockhyacinterna i trädgården. Rätta in dem i ledet liksom. De har börjat dyka upp på alla möjliga och omöjliga ställen och verkar tro att de äger stället...