Tagetes från Fröuppropet

Denna fina, höga och ståtliga tagetes är en av växterna som samlades in genom POMs fröupprop. Just nu pryder den både mitt köksland och infarten till vår lilla gård. 

Jag ska villigt erkänna att jag absolut inte är typen som driver upp tagetes på våren för att plantera ut. Delvis beror det nog helt enkelt på att jag är lite lat och inte prioriterar just detta göromål, och delvis beror det på att jag inte har något bra utrymme att driva upp växter tidigt på våren. Därför är jag mycket tacksam över att min svärmor tidigt varje sommar brukar leverera en massa välmående tagetesplantor som jag sedan bara kan trycka ned i jorden. Helst trycker jag dock inte ned dem i krukor, kan tilläggas, för när jag nu ändå håller på och erkänner saker kan jag även nämna att jag inte är något vidare på det där med regelbunden vattning. Ömtåliga och fuktälskande växter göre sig inget besvär hemma hos mig, helt enkelt! Och jag undviker helst krukodling. På gårdsplanen där vi mest har singel ser det emellertid ganska trevligt ut med några krukor, så där har jag trots allt några stycken. De är fyllda med säkra och torktåliga kort - mest timjan...