Uterum/växthus under konstruktion

Vi håller på och bygger ett uterum. Eller någon form av växthus. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad det ska kallas, och ska jag vara ännu mer ärlig så är det mest Jonas som bygger, inte "vi". Man skulle kunna säga att jag är beslutsfattare och fönsterrenoverare. Kanske är det dags att ta ett beslut om vad det ska bli. Vi kommer i alla fall att få stor glädje av detta nya rum - det är jag åtminstone helt säker på. 

"Rummet" byggs på en gammal plattbelagd uteplats som vi aldrig riktigt har trivts på och därför använt väldigt sparsamt. Bakom väggen i ladan ligger det gamla hönshuset, som vi tänker kanske kan tas i bruk så småningom, i så fall med en liten hönsgård bredvid uterummet/växthuset.

Vi trodde från början att om vi bara tog bort några av de gamla plattorna på uteplatsen så skulle vi få odlingsytor längs väggarna samtidigt som vi fick ett färdiglagt golv i resten av uterummet/växthuset. Men tji fick vi. Under betongplattorna fanns en gjuten cementplatta. Så vi fick göra rummet större än planerat för att kunna ha en liten odlingsbädd utanför denna men ändå inne i byggnaden... I odlingsbädden ska jag ha vinrankor. Äntligen är det dags för vinrankor alltså! Det är sannerligen på tiden - jag som har studerat vinodlingens äldre historia i Sverige under en hel massa år!

Tegelstenarna är "noga utvalda" - ur olika högar som vi hade här och var på tomten... Det vill säga, det är troligen stenar som gallrats ut vid tidigare byggnationer. Ingen sten var den andra lik kan man säga. Men fint blir det! Dörren är ena delen av en dubbeldörr som troligen suttit på boningshuset från början. Vi ska bara hitta en nyckel så att den även går att öppna/stänga från insidan, det är alltid trevligt att kunna göra det. Hörnstolparna är de gamla hanabanden från vinden...

Fönstren hittade jag på Blocket. Egentligen har vi en massa gamla fönster i ladan, men inget är riktigt det andra likt, även om de är hyfsat lika varandra. Till slut kände vi att det skulle vara skönt att ha likadana fönster, så vi köpte alltså ytterligare ett gäng begagnade.

2016-06-1110.21.01.jpg